Wednesday, July 15

131 trahvi joomise eest

Hispaanlastele ja siinsetele ametivõimudele on üha rohkem hakanud muret tekitama asjaolu, et noored pidevalt pidutevad, joovad ning suitsetavad iga hetkega rohkem ning rohkem. Mina küll midagi märkimisväärset selle kohapealt pole täheldanud, kuid numbrid räägivad enda eest. Ja äkki pole minu jaoks lihtsalt midagi erilist, sest olen harjunud, et eesti noored ka üpriski palju alkoholi tarbivad.
Hispaanias on avalikult joomine illegaalne. Siiski on botellon ehk supermarketist alkoholi ostmine ning pargis, rannas või tänavanurgal selle mekkimine üks noorte meelistegevusi enne välja minekut. On ju siililegi selge, et poest ostes on alkohol odavam ning kogus, mis läheb selleks tarvis, et olla “valmis” minema välja pidusse on meeletu ja kes siis tahaks, viitsiks või jaksaks kogu seda lõbu baaris kinni maksta. Seetõttu võib nädalavahetustel näha noori kilekottide ja alkoholiga ringi rändamas igas teises Alicante nurgas.
See-eest on meie politseinikud siin ääretult tublid. Lugesin ükspäev lehest, et viimase nädalavahetuse jooksul tehti Alicante piirkonnas trahv avalikult alkoholi trabimise eest 131 noorele. Üks trahv on 90€. Päris hea sissetulek ühe nädalavahetuse kohta!

No comments:

Post a Comment