Tuesday, August 4

Ummikud ja täbar turismisektor

Hispaanlaste jaoks on augustikuu peamine puhkamise kuu. Enamus, kes vähegi saab, võtab omale kohe terve kuu vabaks!
Sellest puhkusepaanikast on hakatud uudistes söögi alla ja söögi peale leierdama teemadel liiklusummikud ja turism.
Kõigepealt ummikutest. Ma ausalt öeldes tunnen kaasa suurlinnades elajatele ning neile, kes võtavad omale nädalavahetusel plaani sõita ranniku äärde liivarandu ja merevett ostima! Laupäeval uudistes näidat, kui pikad olid ummikud Barcelona, Sevilla ja Madriidi kiirteedel suunaga ranniku poole. Inimesed ootasid tunde ja tunde ning liikusid teel edasi veel aeglasemalt kui kõige kõige aeglasemad teod...Kristen kohe selle peale küsis, et kuidas ma homme hommikul lennujaama saan?! Ma siis rahustasin, et meie teedel pole midagi viga ning et võib südame rahuga hingata :)
Teiseks on turismi probleem. Majanduskriis on kõvasti Hispaania turismisektorit mõjutanud. Seda nii sise- kui välisturismi osas. Hotellid on tühjemad kui aasta tagasi ning raha puhkustele kulutatakse ka vähem. Näiteks ühe kohaliku uuringu kohaselt kulutab keskmine hispaanlane see aasta puhkusele 800 eurot. Eelmine aasta oli see number poole võrra kõrgem ehk 1200 eurot. Ja tänu sellele on turismiettevõtjad hakanud välja mõtlema kõiksuguseid skeeme, et vaid kuidagi oma majutus- ja toitlustusasutusi täita. Näiteks lugesin ma ühest hotelli peremehest, kes tegi oma hotellist apartemendi teenust pakkuva asutuse. Inimesel on võimalik rentida omale hotelli tuba, kasutada kõiki sealseid võimalusi, kuid toateenija käib 1 kord nädalas ning toitlustuse eest peab ise hoolt kandma. Lisaks on lisandunud ka kõiksuguseid pettuseid - turistidele (eriti inglased) renditakse erinevatel kodulehtedel villasid, võetakse ettemaks või koguni täissumma, kuid neid villasid olemas pole! Ja siis jäävad siia saabunud turistid pika ninaga.
Lisaks majanduslangusele mõjutavad praegu meie turismi hoogsalt ka metsatulekahjud, mis on võimust võtmas kogu Hispaanias. Mallorcal on see lugu üldse kole paha. Inimesed muudkui surevad ja kaotavad kodusid. Lisaks mässas seal veel ka ETA, kelle pommiplahvatuse tagajärjel hukkusid paar politseinikku.

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete