Thursday, May 28

Ma olen armunud...

….kohalikku ülikooli linnakusse. See on uskumatu! See ülikool ning kogu süsteem on võitnud mu südame ☺
Eile käisin ma ülikoolis tuuril. Mõtlesin, et lähen sinna 1-2 tunniks, jäin aga 3,5 tunniks ning ikka ei suutnud kõike lõpuni ära imestada. Lähen sinna veel ükspäev tagasi. See on kindlamast kindlam!
Tuuri tegi mulle üks tüüp, Rafael, kellega tutvusin ühel oma konverentsil. Tao n tegelikult El Salvadorist, kuid on elanud, õppinud ja töötanud siin juba 3,5 aastat. Ja tema üheks tööülesandeks on teha ka välisdelegatsioonidele tuure. Ja eile olin mina siis tema “välisdelegatsioon”!
Universidat d’Alacant asub Alicante ja San Vincente vahepeal, ca 15 minutilise bussisõidu kaugusel kesklinnast. Ülikool on asutatud 1979 aastal keset kõrbe vana militaarlennujaama kohale. Lennujaamast on siiani jäänud palju “jäänuseid”. Näiteks on rahvusvaheliste suhete osakond loodud vanasse lennujaama torni ning see on säilitatud täpselt nii nagu vanasti. Lennukite angaaridest on tehtud botaanikaaed, kus nüüd elavad kilpkonnad ning sirtsuvad linnud. Endistest õhkutõusmis radadest on tehtud peamised alleed ning avenüüd.

Ülikooli sümbol - kirjutav käsi - et igaüks, kes tuleb ülikooli, saaks kirjutada oma elu loo...

Õppehoone - tõlke teaduskond, kui ma ei eksi

Sealne linnak on suuruselt Euroopa tiene. See on ikka tõesti suur! Et orienteeruda, peab kindlasti olema kaasas ülikooli kaart, sest erinevaid maju, osakondi, kohvikuid, muuseume, spordikeskuse jms leidub seal nii mis hirmus. Ja linnaku vahelistel teedel on lausa avenüüde nimed. Mulle meeldib, et seal oli nii palju ruumi ning avarust, puhkepaiku ning mõnulemiskohti. Ja rohelust – palmid, puud, põõsad, lilled!!! Ja mis siis, et see kõik on kunstlikult istutatud.

Vabaõhu auditoorium

Endine õhkutõusmisrada

Allee, mis viib ühe teaduskonna juurest teise juurde...

Lisaks suurusele peetakse linnakut ka üheks kõige innovaatilisemaks. Miks? Sest seal on mitmeid asju, mida välisdelegatsioonid imestamas käivad. Näiteks vesi – kogu vesi, mida ülikoolil vaja läheb ei tule mitte kõrval olevatelt linnadelt (Alicante ja San Vincente), vaid nad puurivad vett ise! Jah, pumbad ja asjad möllavad. Sinna, kust vett puuritakse, on tehtud ilus vaba aja veetmise ala, pargi moodi asjandus, mida kutsutakse ülikooli kopsudeks – koht, kus saab puhast õhku hingata! Ja seal vaba aja kohas on väiksed tiigikesed koos kalade, partide ning kilpkonnadega! Ja, nii see on, ma ei valeta! Kui sul kopp õppimisest ees, võid jalutada parki kilpkonni piiluma või puu all siestat magada!

Kui sul viskab loeng üle, siis mine ja puhka!

Ülikooli kopsud

Vanasse lennukiangaari ehitatud botaanikaaed
Peale selle on nende kontserdisaalis online kaamera. Kõik etendused, kontserdid ning üritused salvestatakse kaameraga ning need lähevad otse-eetrisse veebi! Seega kes kontserdile ei jõua, see saab seda veebist vaadata. Mulle räägiti, et see asi pidi väga pop olema!
Raamatukogu – neil on raamatukogu, mis on 24 tundi lahti! Et õpilased saaksid tulla õppima just siis, kui neil tuju tuleb ning et neid keegi välja ei ajaks, kui neil just kõige suurem õpituhin peal. Ja raamatukogu sulgeb end vaid 2 päeval aastas! Vot. Lisaks tavalisele tüüpilisele raamatukogule on neil ka online Cervantese raamatukogu.
Muuseum. Ma kahjuks sinna ei jõudnud, teine kord tehakse mulle spets tuur seal. Ma muidu eriti ei ole sellest muuseumist huvitatud, kuid need Picasso, Miro ja Dali maalid vaataks küll üle. Pole ma ju ühtegi sellist oma silmaga varem näinud.
Lisaks pidavat ülikooli linnak olema väga pop mitmete teadlaste ning uuringute tegelaste seas. Näiteks on paljud Nobeli preemia võitnud või laureaadid oma tööd just seal valmis kribanud!
Meditsiinikeskus (no välja nägi pigem väikse haigla moodi), kust saab kõike tasuta. Kui sul valutab hammas või sul on päevad ning jäid tampoonid maha, siis mine ja küsi ning sind kuhjatakse kõiksugu kraamiga üle!
Mis ma veel imestasin seal – seal on wifi ala igal pool. Kes oleks seda osanud uskuda, et Hispaanias ka kusagil wifi ala leidub!
Ja nende spordikeskus! Jalgpalliväljak, rannavõrkpall, tenniseplatsid, rugby väljak, squashi väljakud, saalijalgpall ja korvpall (mõlemad nii sise- kui välisväljakud), aeroobika- ja tantsusaalid, jõusaal ning miljon muud asja. Perfecto! Homme helistan tennisetreenerile ja küsin, kas ma saan järgmisest nädalast tennist alustada!

Futbol - kõikide hispaanlaste armastus!

Rannavõrkpall otse ülikoolis!

Tennis, korvpall, jalgpall jne - kõike saab mängida, mida iganes hing ihaldab!

Peale selle campuse on ülikoolil veel oma osakonnad Orhiuelas, Cocentainas, Biaris, La Nucias, Jijonas ja Villenas.
Ülikoolis õpib ca 33 000 tudengit ning seltskond on päris kirju. Igal aastal on vähemalt üle 1000 välistudengi, kelle eest pidavat hoolitsetama väga hästi. Ja no õppida annab seal igast asju.
Me encanta... (mulle väga väga meeldib)

No comments:

Post a Comment