Friday, May 29

Aitame majandust

Hispaania on labi aegade koige suuremas majanduskriisis. Sellest tulenevalt on valitsus hakanud kiiresti valja motlema erinevaid plaane, kuidas "paasta" Hispaania praegusest olukorrast.
Siin on moned asjad, mida tahetakse rakendada voi mida juba rakendatakse.
1. Abi eluaseme ostmisel
Eluaseme ostmiseks on valja moeldud skeem, et lahendada probleem, kus miljonid korterid seisavad tyhjalt ning tuhanded ehitised poolikult. Alates 2011 aastast vahendatakse makse inimestel, kes ostavad omale eluaseme. Valja arvatud inimestel, kelle sissetulek on liiga madal ning nad nagunii omale seda "lobu" lubada ei saa!
Antud meede ei puuduta neid, kes juba on hypoteeki maksma hakanud ning neid, kes ostavad eluaseme jargmise 19 kuu jooksul.
2. Autode ostmine
Inimestel, kes soovivad osta uut autot, on voimalik taotleda toetust kuni 2000 eurot. See on juba niivord populaarseks muutunud ning soojalt vastu voetud, et Barcelona automessil kais tanavu rekordarv kylastajaid. Kunagi varem pole sellist tungi autode jarele olnud. Ja yldse on siin autode ostmine pop - noor hispaanlane elab pigem kuni 30-aastaseni kodus vanemate juures ning ostab omale auto kui et hakkab iseseisvalt elama!
3. Yhistransport
Yhistranspordi kasutamise tostmiseks on valja moeldud yhistranspordi tsekk (sarnane taksotsekkidele nt), mida ettevotted saaksid kasutada ning oma tootajate reisikulusid katta. Sest kui yhistranspordi kasutus iga paevagayha vaiksemaks jaab, siis kaotavad vaga vaga paljud too.
4. Haridus
Meie valitsusjuht lubab igasse klassi panna wifi ning arvutid. Alates 2010. saavad vanemad, kelle laps opib algkoolis toetust, et soetada arvuti. On lootust, et nad siin hakkavad ajaga kaasas kaima :)
5. Edasioppe arendamine
Siin on tekkimas probleem, kus noored peale bakalaureuse kraadi omandamist ei taha enam edasi oppida, vaid minna toole ning hakata "elama". Selleks, et aga 25-40 aastaste edasi oppimist suurendada, plaanitakse investeerida ca 70 miljonit eurot haridusse. Raha kulutatakse stipendiumitele.
6. Maksualandused
5 punktiline maksualandusplaan ettevotetele, kus on vahem kui 25 tootajat voi myygitulu jaab alla 5 miljoni euro. Tingimus siinkohal on see, et sel aastal sailitavad voi suurendavad oma personali ehk laiendavad tegevust.
7. Innovatsiooni arendamine
20 000 miljonit eurot eraldatakse innovatsiooniprojektidele. 5000 miljonit eurot uutele munitsipaalprojektidele ning -investeeringutele.
Lisaks on Madriid valja kainud uue majade ja ehitiste renoveerimise plaani, kus jargmiste aastate jooksul suuri summasid (ma hetkel ei maleta, see paber jai koju, kus see number peal) ning millega tagatakse iga aasta vahemalt 30 000 ehitajale tood. See moodustab 1/3 kogu Madriidi ehitusturust.

No comments:

Post a Comment