Saturday, April 18

Veelkord palkadest...

Lugesin eile kohalikku ajalehte ning leidsin sealt artikli kohalikest palkadest ja asjadest. Mõned asjad, mis ma teile siin ära toon, et te teaks, kuidas hispaanlased elavad ja palka saavad.

Miinimumpalk Hispaanias on 624€ kuus. Keskmine palk aastas on 19 680€. Siiski on siin väga suured vahed meeste ja naiste palkade seas. Keskmiselt teenivad mehed aastas ca 4000€ rohkem. 

Kõige kõrgemini tasustatud inimesed elavad Madriidis. Seal on keskmine aastane palk 23 622€. Järgneb Baskimaa ja Navarra.

Ametilt teenivad kõige rohkem lennukipiloodid, kes saavad 15 580€ kuus. Kõige vähem teenivad telefonioperaatorid, kes saavad keskmiselt 886€ kuus. 

Sellest hoolimata on kõige tavapärasem palk, mis aastas saadakse 14 466€ ehk siis 5214€ vähem kui keskmine. 

Palk sõltub suuresti ka sellest, millises ettevõttes sa töötad ja millise lepinguga. Kui sul on pikaajaline leping, siis saab ca 20% kõrgemat palka kui muidu. Kui elad suurlinnas, siis saad ca 6% kõrgemat palka kui muidu. Ja kui töötad ettevõtted, kus töötab rohkem kui 100 töötajat, siis saab enamasti 10% kõrgemat palka. 

Vot nii. Kõik on brutosummad kui kedagi huvitab. Ma jällegi pole kursis, mis need numbrid Eestis on aga päris põnev oleks võrrelda.

2 comments:

  1. Maksudest, mis maha võetakse, ka midagi tead?

    ReplyDelete
  2. Kahjuks pole mul õrna aimugi, aga võin uurida!

    ReplyDelete