Saturday, April 18

Alicante sadama võidukäik

2008-2009 aasta on Alicante jaoks tähtis aasta, sest need aastad on kuulutatud "Alicante - Puerto de salida de la vuelta al mundo a velo" aastaks ehk eesti keeles oli Alicante Volvo Ocean Race 2008-2009 stardisadamaks. 

Volvo Ocean Race'i peetakse üheks kõige ekstreemsemaks ja väljakutsuvamaks regatiks-võistluseks, mis viib meeskonnad üheksa kuu jooksul ümber maailma. Võistlusest võtab osa 7 paatkonda ning külastatakse 11 sadamat 10 eri riigis. 

Miks see Alicantele tähtis on? Sellepärast, et tegemist on juba 10nda regatiga ning esimest korda algas see Vahemerest ning algussadamaks valiti just Alicante. Selleks ehitati siia ka Race Village, ligi 40 000 ruutmeetri suurune kompleks, mis sisaldab kontoreid, meelelahutus- ja spordiasutusi, poode, restorane ja palju muud. Kõik see ühendati Alicante sadamaga ning nüüd on meil üks suur sadamakompleks. Lisaks on see meie Valencia regiooni valitsusele eriti tähtis reklaamimaks Alicante piirkonda ning selle lähiümbrust. Reklaame koos Alicante 2008-2009 logodega lastakse söögi alla ja söögi peale ning embleeme võib näha pea igal teisel kohaliku ajakirja-ajalehe küljel. 

Ja nüüd, kuna kõik jäid väga rahule sellega, mida Generalitat de Valenciana (Valencia regiooni valitsus) tegi Volvo Ocean Race'i jaoks, on Alicantele antud veel võistlus võõrustamiseks - Class 1, mida peetakse mere Vormel 1-ks. 

Mis on Class 1? Class 1 on suurte kaatrite võiduajamine. Kaatrid, mis kihutavad kuni 250 km / h. Näevad välja sellised nagu Miami Vice'i filmis, kus Colin Farrel selle asiaadist naisega Mojitosid jooma sõitis. 

Class 1 võistlus algab 23. aprillil Qatarist, siis tullakse Alicantesse, kus tehakse proovisõidud, millest otsustatakse, kas Alicante lisatakse järgmine aasta Class 1 võistluskavva või mitte. Teised etapid toimuvad praegu Egiptuses, Rumeenias, Araabia Ühendemiraatides ja Itaalias. 

Proovisõidud leiavad aset 5.-7. juuni ning neid saab vaatama minna täiesti tasuta. Eks ma katsun pilgu peale heita. Kuid tegemist pole ainult proovisõitudega. Tegemist on suure festivaliga, mis korraldatakse. Erinevad üritused - kontserdid, gastronoomiaüritused jne hakkavad pihta juba 29. mail. Üritusest oodatakse osa võtma kuni 50 000 külalist päevas, seega on siin jälle paras hullumaja tulemas. Aga mis teha, kui Alicantest on pop koht saamas...


No comments:

Post a Comment