Tuesday, April 14

Banidorm = Baby Nueva York

Minu miljon puhkepäeva viisid mind ükspäev Benidormi - linna, mida peaaegu igaüks teab ning mis on inglaste seas vaat et kuulsamgi kui Madrid, Barcelona või Sevilla.

Veetsime Maria Josega seal terve päeva. Ilmselt valisime me ühe kõige kohutavama päeva Benidormi külastamiseks, kuna tänu pühadele oli see linn täiesti ülerahvastatud. Parkimiskoha leidmiseks kulus ca 45 minutit. Tänavatel edasi liikumine käis tibusammul. 

Kohalikud kutsuvad Benidormi Baby Nueva York (beebi New York), kuna seal on üksteise kõrval kõrged-kõrged hotellid ning elamud. No mind ajas see alguses hirmsasti naerma, kuid kui ma tagasi Alicantesse jõudsin, siis sain päris hästi aru, mida nad mõtlevad. Alicante tundus ikka kohe kodune. Madal ja hubane.

Üldiselt, mida mina siis Benidormist arvan? Minu jaoks on see õudne turistikas. Seal pole peaaegu midagi hispaanialikku. Nagu väikene Inglismaa keset suurt Hispaaniat. Inglise keeles suheldakse sinuga pigem osavamalt kui hispaania keeles. Kõik tänavad on täis ca 50-aastaseid jubedavõitu inglise tädikesi, kes sinna pidutsema ning hispaania täkke otsima tulnud. Noori võis sealt vaid tikutulega otsides leida. Võib-olla suvel on asi teistmoodi. Ei tea. Igatahes, kes tahab õiget hispaania elu tunda, see tõmmaku Benidorm oma külastatavate linnade nimekirjast kiiruga maha!

See-eest elu on seal odav. Seda nii turistidele kui ka kohalikele. Sellepärast paljud sinna suvitama-elama lähevadki. Eriti inglased. Nende jaoks on kohe superodav seal. Näiteks on seal tapas bar'id, kus saab 1 euro eest klaasi õlut / siidrit ja ühe tapa (suupiste). Mida veel pidulised tahta oskavad? Elamine (korteri üürimine-ostmine) pidavat ka tsuti odavam olema kui tavaliselt. Põhimõtteliselt on Benidorm samasugune turistikas nagu Marbella, kuid igasuguse glamuurita :)

Pidutsema me seal ei jõudnud. Polnud tuju ning tahtmist. Jätan selle Benidormi kuulsate pidude külastamise juunikuusse, kui Liisi külla tuleb ning väljas juba piisavalt soe, et klubist otse randa maanduda. Äkki peale sealseid pidusid saan ma lõpuks aru, miks see linn kõiki köidab. Hetkel ma seda ei mõista. Parem elan rahus oma koduses Alicantes. 

Benidormi pargis:
Vaade Castillo de Benidormist rannale:
Seda ehitist nimetatakse Castillo de Benidormiks. No kindlusest on ikka asi kaugel...



Baby Nueva York

No comments:

Post a Comment