Tuesday, March 31

Pangad ja kodutud

Veel natukene pangandusest, mida ma eile õhtul tähele panin. 

Nimelt kui sa lähed päeval täiesti tavalisse pangakontorisse, siis sa niisama sisse ei saa. Sa pead paar sekundit ootama, et teller sulle ukse lahti teeks ning alles siis saad siseneda. Isegi sellel niiöelda kontori eesruumil, kus on pangaautomaat, on vaja oodata kuni teller ukse avab. 

Eile õhtul aga käisin pangas raha välja võtmas ning avastasin, et kõik uksed pärani lahti ning saad vabalt sisse marssida. Ei mingeid lukke ega midagi. Minu meelest naljakas.

Kuna võrreldes eelmiste aastatega on Alicantes 70% kodutute arv tõusnud, siis on kodutud hakanud pangakontoreid kasutama soojade magamisasemetena. Just ükspäev nägin ühte kodutut kontoris ööbimas. Oli omale hullud madratsid ja tekid kohale vedanud ning põõnas nii, mis hirmus!

Kui rääkida veel nüüd kodututest, siis see 70% kõlab jube suure numbrina. Tegelikult on registreeritud kodutuid Alicantes 168 - need on siis need, kes saavad linnavalitsuselt toetust selle eest, et nad jäänd tööta ja seega ka kodutuks. Kui nüüd võtta, et Alicantes elab üle 300 000 inimese, siis polegi see arv niivõrd suur. 

Ma võin sel teemal varsti veel kirjutada, kuna mu kodutöö keeletunni jaoks on sel teemal :)

No comments:

Post a Comment