Thursday, May 7

Seagripp

Kuna meil siin igal pool leierdatakse muudkui seagripist, siis ma lausa pean sellest ka siia kirjutama. Täpsemalt siis seagripi olukorrast Hispaanias. 

Hispaanias suhtutakse seagrippi päris tõsiselt, kuna meil on hästi palju Hispoamerica (nii nad kutsuvad siin Lõuna-Ameerikat) sisserändajaid ning ka reisimine Hispoamericasse on kohalike seas pop. Pigem hoitakse kõvasti raha kokku ning minnakse Lõuna-Ameerikasse kui Aasia poole või Euroopasse. Ilmselgelt on see keelebarjääri tõttu - nad kohe mitte ei räägi inglise keelt ning seega valivad puhkusteks kohad, kus saa hispaania keelega hakkama. Aga see selleks...

Hispaania on Euroopa Liidus kõige suurema nakatunute arvuga. Kokku on meil tuvastatud 44 nakatumisjuhtumit. Keegi veel surnud pole, kuna meil olevat üks parimaid sotsiaalkindlustuse ja haigekassa süsteeme. Ma ei oska kahjuks selle kohta midagi öelda, aga nii need suured valitsusmehed uudistes iga õhtu pasundavad.

Minu comunidad ehk Valencia on nakatunute arvuga kolmandal kohal. Nakatunuid on kokku seitse ning uurimise all veel 23 inimest. Kõik need seitse nakatunud käisid reisil Mehhikos ning püüdsid oma viiruse endale sealt. Siiski pidavat nad olema elu ja tervise juures ning keegi kartma ei pea. 

Esimest positsiooni nakatunute arvu poolest omab Andaluusia comunidad ehk meie kõige lõunapoolsem osa. Kokku 11 nakatunut ning 21 on viiruskahtlusega. Tublit teist positsiooni omab Kataloonia ehk Barca piirkond. Kokku 14 kindlat nakatunut ning 13 uurimise all. 

Paanikat siiski seoses selle seavärgiga pole. Minu linnas keegi maske ei kanna. Madriidis on olukord kindlasti tõsisem. Ja ka minul pole veel sea tunnusmärke küljes...ptui, ptui, ptui üle vasaku õla...

No comments:

Post a Comment