Monday, March 23

Macedonia

Minu siinseks üheks lemmiktoiduks on saanud magustoit nimega Macedonia. Ei, sel pole Makedoonia kui riigiga mingit pistmist. Tegemist on väga tervisliku ning maistva asjaga ning seda saab teha nii ise, poest osta või restoranist tellida. 

Macedonia käib nii: võtad hunniku puuvilju, tükeldad, paned kaussi, pigistad peale apelsinimahla ja jätad 1-2 tunniks seisma, et apelsinimahl kenast puuviljadesse imenduks. Vajadusel võib panna suhkrut.  Siin on apelsinid niivõrd magusad, et ausalt öeldes pole suhkurt vajagi. 

Tavaliselt teevad kohalikud seda magustoitu nendest puuviljadest, mis hakkavad kodus vaikselt halvaks minema. Samas võib seda ka vabalt värsketest asjadest teha. Nagu mina. 

Minu lemmik variant koosneb maasikatest, banaanides ja apelsinimahlast. Samas võib seda teha ükskõik millest. Siin on aga oht selles, et Eesti puuviljad pole niivõrd mahlased ja maitsvad kui siin. Kuid proovige järele!

Nüüd aga sai mu tööpäev läbi ning lippan turule, et omale õhtuks mõnus magustoit teha. Hasta manana (ehk homseni eesti keeles). 

No comments:

Post a Comment