Thursday, November 5

YEU Academy

Organisatsiooni Youth for Exchange and Understanding (YEU) sai toetuse demokraatiaprojektile “YEU Academy of/for democracy – youth participation for intercultural dialogue”, mille üheks partnerorganisatsiooniks on ka Viimsi Noortevolikogu.
YEU Akadeemia on tuleva aasta jaanuarist septembrini vältav projekt, milles osaleb 100 noort ning viis koolitajat viiest riigist: Portugal, Poola, Eesti, Türgi ja Küpros.
Projekti eesmärgiks on motiveerida partnerogranisatsioonide liikmeid võtma ühiskonnas multiplier rolli – motiveerida teisi noori olemaks aktiivsemad oma ühiskonnas läbi noorteorganisatsioonide ja edendada noorte seas kultuuridevahelist suhtlust ning üksteise mõistmist. Yeu Akadeemia on killuke YEU üldisest strateegiast töötada noortega ning suurendada nende aktiivset osalust ning huvi rääkimaks kaasa noori puudutavates küsimustes ning otsustusprotsessides.
Akadeemia hõlmab endas erinevaid personaalseid ning online tegevusi, mida juhib rahvusvaheline mitteformaalse hariduse ning uute meediatehnoloogia ekspertide meeskond.
Projekt algab veebruaris koolitustsükliga “Kuidas kasutada online meediavahendeid noorte osaluse suurendamiseks?” ja “Osalemine kultuuridevahelises suhtluses”. Antud faasi kasutatakse ka projekti jooksul tehtava lühifilmi jaoks, mis käsitleb noorsootöö hetkeolukorda erinevates Euroopa piirkondades.
Akadeemia teine faas sisaldab endas kolmekuulist online koolitus- ja arendusprotsessi. 50 noort, kes osalesid meedia koolitusel, jätkavad online meediaprojektide ellu viimist ning 50 noort, kes osalesid kultuuridevahelise suhtluse koolitusel, kirjutavad artikleid ning valmistavad materjale antud teemal ja aitavad kaasa lühifilmi valmimisele.
Seejärel valib koolitusmeeskond välja parimad projektis osalejad mõlemalt koolitustsüklilt ning kutsub nad osalema projekt viimasesse faasi “Tegutse!”, mis leiab aset Küprosel. Nikoosias toimuval kohtumisel arutletakse projekti tulemuste üle, esitletakse projekti jooksul vändatud filmi ning muid meediamaterjale.
Projekti tulemusena loodetakse, et projektis osalejad võtavad oma kogukonnas multiplier rolli ning jagavad oma teadmisi ja oskusi edasi oma kogukonna noortele innustamaks neidki osalema nii kohalikus kui rahvusvahelises noorsootöös!
Milliseks kujuneb minu osalus selles projektis on veel lahtine, kuid selline asi siis taas käsil :)

No comments:

Post a Comment