Wednesday, April 29

4 miljonit eurot Costa Blanca reklaamkampaaniaks Inglismaal

Turism Hispaanias on tõsises langustendentsis. Kõik see muidugi tuleneb meie ülemaailmsest majanduskriisist, millest söögi alla ja söögi peale muudkui pasundatakse. 

Nüüd on aga hakatud siin kõvasti vaeva nägema, et turiste juurde saada. Turismisektor on ikkagi väga tähtis siinses majanduskeskkonnas. Näiteks on Costa Blanca ehk see regioon, kus mina elan, hakanud tegema kõva reklaamkampaaniat oma regiooni propageerimiseks ning uute turistide võitmiseks.

Costa Blancat külastavad kõige rohkem inglased ja sakslased. Põhjus lihtne: odavad RyanAiri lennud. Näiteks võib Alicantest Londonisse saada headel päevadel lausa 5 euro eest. Kes ei võtaks sellist trippi ette (ka minul on suur kiusatus Londonisse sõita Liisile külla, aga ma katsun end ikka tagasi hoida). Seetõttu on valitud peamiseks turuks, kus Costa Blancat reklaamida Inglismaa.

Järgmised kaks nädalat sõidavad erinevates Inglismaa suurlinnades ringi kahekordsed punased bussid suurte reklaamidega Costa Blancast. Nt: London, Manchester, Leeds, Bristol, Birgmingham jne. Kuna punased bussid on inglise sümboliks, siis leiavad kohalikud võimud meil, et see on üks parim viis reklaamida, kuna neid busse vahivad nii kohalikud kui ka turistid. Kogu selle bussivärgi peale kulutatakse 4 miljonit eurot (mõeldes, et see on vaid kaheks nädalaks, siis minu meelest täitsa kobe summa). 

Eks me siis näe, kas meil hakkavad siia hordid Inglismaalt kohale saabuma või ei. Õnneks enamus neist läheb Benidormi :) 

No comments:

Post a Comment